Homepage - Welkom bij Logopediepraktijk GroeiTAAL!

  De naam GroeiTAAL werd niet zomaar gekozen. Logopediepraktijk GroeiTAAL gelooft in de kracht van positieve communicatie en vertrekt daarom bij elke therapie vanuit de talenten en de sterktes van elk kind. Enkel wanneer een kind in zijn kracht staat, is het in staat om te groeien en om nieuwe dingen te leren. En kinderen hebben heel wat te leren als het gaat om hun taal- en spraakklankontwikkeling. Wist je bijvoorbeeld dat we om te kunnen spreken verschillende anatomische structuren (kaak, mond, tong,…) en meer dan 100 spieren nodig hebben die op een goed gecoördineerde manier met elkaar samenwerken (Elen & Manders, 2018)?  Bij de meeste kinderen gaat dit als vanzelfsprekend, maar het spreekt voor zich dat iets dat zo complex is, bij anderen wat trager gaat en veel moeite kost. Hier bij Logopediepraktijk GroeiTAAL bieden we precies dat- iemand dit je helpt en ondersteunt wanneer de spraak-en taalontwikkeling niet zo vanzelfsprekend gaat.

  Daarnaast geloof ik sterk in de kracht van groeitaal en het creëren van een groeimindset. Kinderen met een vaste mindset geloven dat hun eigenschappen en kwaliteiten vaststaan. Ze denken dat ze geboren zijn met een bepaalde hoeveelheid intelligentie en vaardigheden en dat dit niet kan veranderen gedurende hun leven. Kinderen die zo denken over hun leerproces, haken snel af en denken vaak: “ik kan het toch niet”. Kinderen met een groeimindset daarentegen geloven dat ze zichzelf voortduren kunnen verbeteren. Ze zien hun talenten als een beginpunt en denken dat ze kunnen groeien door hard te werken, te leren en ervaring op te doen. Kinderen met een groeimindset zullen zeggen: “ik kan het NOG niet”.

  Ik kijk ernaar uit om samen met jou en je kind te werken aan een sterkere basis voor taal en spraak, en om te zien hoe groeitaal ons allen kan inspireren om te leren en te groeien.

  Tot binnenkort?

  Hallo! Ik ben Tine en ik wil graag mijn verhaal met je delen. Laat me je meenemen op mijn reis naar Logopediepraktijk GroeiTAAL.

  Een paar jaar geleden stond ik op een kruispunt in mijn leven. Ik merkte dat ik vast zat in mijn job en besefte dat er meer was in het leven dat ik wilde ontdekken en bereiken. Het was tijd om mijn ware talenten en drijfveren te vinden. Tijdens een opleiding tot kindertalentenfluisteraar ontdekte ik twee fundamentele talenten van mezelf - ik ben een kansengever en een groeimotor.

  Deze ontdekking bracht me op een pad van verandering en groei. Ik besloot om als werkstudent de opleiding logopedie te volgen. Dit bleek een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen. Waarom? Omdat het me de mogelijkheid gaf om vanuit mijn diepste passie te werken: het helpen van kinderen om te groeien en bloeien.

  Ik geloof sterk in de kracht van elk kind en ben vastbesloten om bij te dragen aan hun ontwikkeling vanuit een positieve en talentgerichte benadering. Dat is waarom ik tijdens de kennismaking  begin met een speciaal talentengesprek.

  Daarnaast is een sterke therapeut-cliënt relatie van onschatbare waarde in mijn werk. Ik hecht enorm veel waarde aan het opbouwen van een vertrouwensband met elk kind en hun familie.

  Ik ben voortdurend op zoek naar nieuwe inzichten en recente ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Leergierigheid drijft me om mijn vaardigheden voortdurend te verbeteren, zodat ik mijn cliënten altijd de meest actuele en effectieve therapieën kan aanbieden.

  Samen met jou, ben ik vastberaden om een betekenisvol verschil te maken in het leven van jouw kind. Zullen we samen aan dit avontuur beginnen?

  Met warme groeten,

  Tine

  Please publish modules in offcanvas position.